80 dagar

Nar jag var i Australien 2009 sa var jag hemifran i 80 dagar. Jag akte hem med massa hemlangtan men samtidigt var jag deprimerad over att lamna det fantastiska landet. Det var da jag bestamde mig for att atervanda.

Nu ar det 2011 och jag har nu varit borta i 80 dagar. Utan nagon hemlangtan, men langtan efter julstamning gor det inte lattare precis. 80 dagar och jag ar pavag tillbaka mot Australien.

Nu ar det bara 22 dagar kvar tills planet lyfter fran Bali.

Oh, juste. Jag ar i Langkawi, Malaysia nu!;)

Bye Thailand

Efter 4 veckor dumpar jag nu Thailand for Malaysia!
Avslutar med en bild fran dykbaten igar.


Maya Bay

Hur manga ganger i livet far man en paradisstrand for sig sjalv over natten?
Hur manga ganger i livet badar man mitt i natten vid paradisstranden och har undervattendisco med lysande plankton?
Hur manga ganger i livet tar man en sovsack, lagger sig pa paradisstranden och somnar under klaraste stjarnbilden?


Ja inte vet jag. Men jag vet att det var en av dom basta kvallarna pa lange!
Kanske kor mer detaljerat i veckan. Befinner mig nu i Ko Lanta och hoppas pa en manta ray dykning imorgon. Det kommer bli mitt sisa forsok och skiter det sig, da ar det dags att dra vidare mot Malaysia!


So excited!

Igar var vi pa BananaBar och tittade pa filmen "The Beach". Det var nastan som att jag vaknade upp pa nytt for nar jag tittade pa filmen kunde jag inte lata bli att tanka "Jag vill ocksa till en paradiso med en strand av vit sand och turkost vatten". Sekunden senare kom jag pa att jag redan ar pa en paradiso. Saken ar ocksa att det faktiskt var har pa Phi Phi som de spelade in filmen "The Beach".
Stranden som egentligen heter Maya Bay ligger inte langt harifran och redan for ett par dagar sen sa bestamde jag och harliga ganget fran england att faktiskt ta baten dit och campa en natt. Sagt och gjort, lilla ryggsacken ar packad och om 2 timmar gar baten till stranden i "The Beach". Kommer bli riktigt haftigt ma jag saga! :D
Kan ju ocksa alltid hoppas pa att Leo DiCaprio ar dar och strosar runt!

Bildbomb Phi Phi (dykfoton;)


En bucket vantar

Ar som sagt pa Phi Phi och imorgon ska jag antligen fa dyka igen! Jag har skoldpaddor, hajar och sjohastar att hoppas pa! Manta ray dykningen verkar skita sig da jag maste vanta tills 8 pers har anmalt sig och just nu ar vi bara tva. Damn... Hur kan folk hellre vilja se smafiskar nar de har chansen att simma med en 7 meter stor rocka??

Hander det inte det nagot pa den fronten sa lar det blir en svang till Koh Lanta och prova lyckan dar.

Men men, atminstone blir det en dykning imorrn:D kommer bli awesome!

Bildbomb Koh Tao


Patong

Ojojoj har har vi slarvat.
Har varit i Patong, Phuket, i en vecka nu och rent arligt har det varit alldeles for lang tid med tanke pa att Patong verkligen inte ar mitt typ av stalle. Alldeles for mycket turister. Men jag maste saga att korv stroganoff och plankstek pa den svenska restaurangen var en riktig hojdare. En annan hojdare var ocksa att en av mina basta vanner, David,  lyckades tajma in sin Thailandresa med familjen. Hur sjukt ar det inte? Varlden ar liten men inte saaa liten! Anda lyckas vi hamna pa samma stalle samtidigt. Sa det var darfor det blev lite fler dagar har i Patong och trots att jag inte gillar staden sa var det vart! Dessutom hade David med sig ett paket hemifran fran tva andra favoriter. Och sa hade han med sig julmust till mig (hade nog blivit rena cirkusen om han inte tagit med sig det;)
Sa julmust, godis, tva heldagar med David och en enkelbiljett till Phi Phi imorgon.
Kan nog saga att jag ar valdigt nojd just nu. Fast nog langtar jag efter dykningen pa Phi Phi da dom har andra haftiga djur att erbjuda. Valhajen ar struken pa listan, nu vantas djavulsrockan!
Tack Linda, Niklas och David! Ni ar BAST=D

Svenska produkter

Nya katergorin "hemlangtan" ar skapad, och detta ar forsta inlagget! Men missuppfatta inte, nagon hemlangtan har inte gjort entre aven om jag mycket val medveten om att det kommer bli en stor utmaning att inte fira traditionell svensk jul.
Men detta inlagg kommer helt enkelt handla om svenska produkter som jag saknar!
1. Julmust (for fulla muggar!0
2. Skumtomtar
3. Dumle
Jag har tva pasar lakrits kvar dessutom sa inom kort kommer jag kanna ett starkt behov av godiset fran himmelen.
Men jag kanner mig lycklig efter att ha hittat hemsidan swedishfoodshop.com.
Dar kan man bestalla allt fran servetter och broderade pladar till barnmat och aladdinaskar. Att man kan bestalla servetter och tandstickor kanns dock riktigt onodigt, men vill man ha motiven algar och kraftor sa vill man.
Den hemsidan kommer i princip radda min jul! Min stora plan ar att nar jag kommer till Australien dagen innan julafton sa ska ett paket befinna sig pa hostelet. Skumtomtar, lingongrova, JULMUST!!!, marabou, knackebrod och kanske slar jag tom till pa en prastost! Fast da maste jag ocksa bestalla en osthyvel...
Ojojoj det kallar jag en mycket bra julklapp till mig sjalv! Da fattas det bara Mysteriet pa Greveholm-maraton.

Nojd tjej!!!

I morse fixade jag certifikat som "advanced adventurer". Korde hela 30 meters djup idag och vrakdykning. Men det ballaste var forsta dyket och gjorde mig overlycklig for att jag hade min kamera med mig!



Jag och min nya kompis, Whaleshark!
4 meter lang och detta ar bara en unge. That's aussome!


Plugg

For nagra dagar sen lamnade jag Kambodja for Thailand och vad var det det forsta jag gjorde nar jag kom till Thailand? Jag borjade plugga (?!). Jag fick for mig att plugga fysik som jag hatar, och dessutom pa engelska, men jag klarade teoriprovet galant och vid sidan av teori har jag spenderat en hel del tid pa djupt vatten.


Men det var det vart! I morse efter att ha simmat pa 18 meters djup sa har jag antligen fatt mitt dykcertifikat! Har velat ha det ett bra tag och det basta och billigaste stallet man kan ta det pa ar Koh Tao som ligger ovanfor Koh Phangan. Eftersom jag blev sa fralst av dykning, for att skolan ar sa bra och billig, att certifikatet kommer galla hela livet och for att jag verkligen vill dyka i Australien sa har jag beslutat mig att dyka vidare och fa certifikat for 30 meter(har nu for 18 meter). Och da inkluderar det en dykning da jag far lara mig ta bra foton! Sa tva dagars extra dykning blir det!

Valhajar ar ratt vanliga har i Koh Tao men tyvarr har jag inte sett nagon an. Men rockor, muranor och barracudas har det hunnits med! Men nog ar jag sugen pa att fa simma med en valhaj!


Tihi, certifikerad dykare. Later ratt bra!


Bildbomb Angkor Wat

Lite kaka pa kaka kanske (eller sten pa sten?)
men vissa bilder blev jag sa grymt nojd med!;) Enjoy





Malin ar nojd










Pa kvallen blev det khmerisk buffe och traditionell dans!

Hej da Kambodja

Kambodja. Fina fina Kambodja.
Nu ar det dags att dra vidare.
Idag: Flyg till Koh Samui, Thailand
Imorgon: Bat till Koh Tao
Fredag: Tihi. Skola?

RSS 2.0