Storstaden har ersatt vindisktriktet

I tisdags lämnade vi Barossa Valley och South Australia med tillräckligt många dagar för att söka ett andra visum. 7 timmars bilkörning senare i total mörker och med kängurus vid vägkanten så korsade vi gränsen mellan delstaterna och kom fram till Victoria där vi stannade till i Warrnambool för att hämta krafter och vi somnade till den svenska filmen Tre Solar som lustigt nog visades på tvn.

Morgonen efter var det dags igen att sätta sig i bilen och som en lycklig start på morgonen så stannade vi till vid Warrnambools ostfabrik som låg på vägen till Great Ocean Road, så om ni mot alla odds får tag på Vintage Cheddar från Warrnambool, då är ni bokstavligt talat lyckostar!

Vi kom fram till Great Ocean Road inte långt efter besöket och med tanke på att vi inte hade sett havet på 3 månader så var det en fantastiskt vacker syn! Självklart passade vi på att stanna till vid ”London Bridge” och ”De 12 apostlarna”. Efter apostlarna hade vi 5 timmar kvar till Melbourne men då vi såg en stor flock kakaduor bredvid vägen så var vi tvungna att stanna en till stund;)

Efter 4 timmar med havet bredvid oss så hamnade vi till slut på en motorväg och körde den sista timmen med ivrighet i kroppen. Den stadsbrud som jag är måste erkänna att från motorvägen se Melbourne lysa upp natthimlen var en större känsla än att åka längs Great Ocean Road.

Antar att vi inte kommer se kängurus, koalas och vilda kaninungar på ett bra tag, men det känns underbart att sätta lite rot ett par månader i en underbar stad som Melbourne.

 

Är riktigt nöjd just nu!

 

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0