Darwin

Darwin är en mysig stad värd att besöka och inte bara av året runt värmen, utan också för att det ligger i närheten av de kända nationalparkerna som Kakadu och Arnhem. Något som man inte kan förstå under besöket är hur mycket otur staden haft. Under andra världskriget bombades Darwin av samma japanska trupper som hade anfallit Pearl Harbour. Men något som värre drabbade staden var cyklonen Tracy som förstörde 90%  av de hem dom fanns. På nationalmuseet finns det före och efter bilder som faktiskt fick mig att tappa andan.

En annan grej som Darwin folket borde vara bittra över är att dom inte kan bada i havet utan att riskera livet, och Darwin är som sagt minst 30 grader året runt! Juli är den kallaste månaden och vi hade 28-35 grader om dagarna. Men tillbaka till havet. Varför inte kunna bada? Krokodiler, livsfarliga box jellyfish, scorpion fish, bluespotted octopus etc.

Dock finns det en lagun där flera nät ska hålla ute dessa saker (nja, krokodiler kanske inte hindras så mycket) så trots den begränsningen så kan man smaka havsvatten i Darwin!

Ca 40 min ifrån staden finns det många croc cruise companys och det vore dumt att åka till Australien och sumpa chansen att se en vild saltvattenkrokodil! Så klart vi gjorde det och en väg som gick igenom träsken var tom tillfälligt tillåtet att passera endast i bil då en stor krokodil hade synts till där några gånger. Så vi såg några fällor i vattnet men dock inte krokodilen. Men inte hängde iv läpp för det! För krokodiler fick vi allt se senare!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0