Varit borta i 6 månader

6 månader. 10 länder.
Den 12 september 2011 lämnade jag Sverige och jag kan inte fatta hur fort tiden har gått.
Med så mycket upplevelser, ny erfarenhet och alla människor jag mött så kan jag inte låta bli att fortsätta vara hungrig på nya grejer. Den längsta tid jag varit hemifrån är 2½ månad och då hade jag trots min kärlek till Australien, en hel del hemlängtan.
Nu efter 6 månader är jag förvånad över att jag knappt känt någon hemlängtan alls. Den enda gången då jag har haft som mest hemlängtan var när det var juletider. Men som jag trodde så känns det som att jag bara varit hemifrån när jag var i Asien. Australien har jag länge sett som mitt andra hem.

Vi har köpt bil!

En mitsubishi från 97 för 10 000 kr och den är vår! Och den har fungerande AC!

Först var den tänkt som en ta-sig-till-jobbet-bil men eftersom vi ändå ska till Melbourne så kommer den även bli vår Great ocean road-bil. Fast med tanke på att jag inte kört bil på ett år, att jag aldrig kört automat och att det trots allt är vänstertrafik här borta så känns det onödigt att lägga massa 100-lappar på att översätta körkortet. Niklas känner sig ändå redan väldigt säker med vänstertrafiken så det är lika bra att han får vara bilens förare.

 

Men nog kunde jag aldrig föreställa mig om att min första bil skulle köpas i Australien. Sicken frihet är det ändå. Och så fanns det inte heller några redback-spiders med äggsäckar som våra vänner upptäckte i sin nyköpta skrothög för 3 500:-……;)

 

Niklas avgudar nykomlingen!


RSS 2.0