Hur går det nu med hemlängtan?

Min stora dröm var att återvända till Australien. Nog är jag lycklig över att ha gjort det, men hemlängtan efter småsaker smyger sig fram trots allt;)

Tänk att få slippa slåss om plats i kylskåpet, och att kunna använda osthyvel igen. En ugn har jag inte sett sen...öh...hm...jag har faktiskt inte sett en enda användbar ugn på mina snart 9 månader på resande fot.
Och varför finns det inte dip i det här landet????? Bara burkar med vattnig mojs som ska föreställa salsa.

Saltlakrits-suget har inte spökat konstigt nog men kan mycket väl berott på att jag föråt mig på mitt "överlevnadskit" i Asien. Tack alla vänner som bidrog med lakritspåsar!

Garderoben är inte så saknad nu när jag är så van vid mina få klädesplagg men en knäpp grej jag verkligen fantiserar över är när jag vid sista packningen endast kommer ta med minnesplagg som linnet från full moon party på Koh Phan Gan, t-shirten från dykskolan på Koh tao och t-shirten jag fick från Angkor What Bar när jag köpte två buckets. Och dessa goa kinabyxor får inte heller lämnas kvar. Slitna som fan men nej dom ska med! Då gäller det bara att hitta awesome mjuka kläder att flyga hem i. Ahh denna underbara tanke när ryggsäcken blir någorlunda lätt att bära igen.

Ändå är det lite lustigt att jag tänker mer på dessa grejer än den kommande stranden på Fiji, dykningen i barriärrevet, tågresan genom öknen eller vithajsdykningen.

Dags att prioritera rese-tankarna mer kanske? Flygbiljetten hem är ju inte ens på långa vägar bokad än.
Trots hemlängtan är det en garanti på att det är ett par månader kvar innan jag kommer hem så ha inte vinboxen och estrellachipsen redo än!;)

Vi säljer bilen!

Vår kära fina bil är nu till salu.
Tack vare den har vi kunnat jobba runt bland vinrankorna och då och då fly Tanunda.
Den har låtit oss besöka ostfabriker och uppleva Great Ocean Road.
Allt utan att ha orsakat problem som punka eller kängurukrock.
Tack för denna tid!

Bildbomb- Det sista från Barossa Valley

En skrynklig harunge hittades utanför stugan700:- flaskan. 2014 är det druvorna vi har plockat som kommer kosta den summan!

Hej då!!

Hemlängtan

Måste erkänna att hemlängtan har smygit sig på det senaste. Det är ett antal månader kvar och trots att jag har hemlängtan så är jag allt annat än redo att spontant sätta mig på ett plan nästa vecka och sticka till den kommande sommaren i Göteborg. Att åka hem och börja ett nytt liv (igen) är ännu ett äventyr och med tanke på att jag nog aldrig kommer bli mätt på äventyr så är det kanske inte så konstigt att tänka på fikastunderna med vännerna en vårdag i Götet.
Vet fortfarande inte exakt när jag återvänder, det är ju trots allt Australien som har så mycket att erbjuda och jag vill ha i princip allting! Men jag vet att jag inte kommer kunna njuta av den svenska sommaren. Istället ska jag ta del av den kommande vintern i Melbourne för att sen återta brännan i Quennsland och Northern Territory.
Hoppas ni vänner inte glömmer bort mig alltför mycket!
Saknar er.

Vinter

Jag får nästan hemlängtan när jag ser alla bilder på våren hemma i Sverige. Här i Melbourne blir det kallare för varje dag och istället för att planera bikiniköpet så får det spenderas pengar på vantar, mössa och tjocktröja.

RSS 2.0