Rotorua- Ett vulkanområde

Ingen vila, nej nej. Rotorua hade för mycket att erbjuda för att vi bara skulle stanna 2 nätter, så en natt till hade bokats sen tidigare. Bussbiljetterna var ombokade och igår morse blev det en tur till Wai-O-Tapu för att se vulkanaktivitet på nära håll i form av mera äggfislukt, mud pools, krater och självkokande stora vattenpölar. Man ville då inte snubbla till från den smala stigen då vattnet var 70-100 grader varmt. Vi fick även se en gejser vakna till liv och sprutade vatten flera meter upp i luften.

 

Och vi lämnade ingen tid för vila då vi åkte direkt till världens första Zorb-anläggning. Bortsett från den kommande heli hiken i Franz Josef så är nog Zorbingen det närmsta jag kommer i form av extremsport. Fast vem vet, kanske får jag tillräckligt med adrenalin för en bungy jump i Queenstown eller en andra skydive över snötäckta bergområden.

 

Kvällen började med gratis BBQ på hostlet och utvecklades till att fota ansiktsuttrycken på de som vågade prova djungelvrål. Ett besök på Lava Bar och vi överlevde vår första utekväll i Nya Zeeland!

 
 

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0