Nyårsplaner

Detta är mitt hostel.

 

Detta har jag att vänta mig inatt.

 

Gott nytt år allihopa!


Julafton i Sydney

Jag trodde det skulle bli fruktansvart jobbigt att inte ha en vanlig jul hemma for forsta gangen. Men mitt hjarta varmdes nar jag laste att svenska kyrkan i Sydney skulle ha julmys. Fick for mig att det inte skulle komma sa mycket folk. Men nar jag val var pa plats sag jag hur smockat det var av svenska backpackers. Bredvid kyrkan fanns Cafe Svensson som serverade jultallrik for $25. Aven lussebullar, glogg och grot fanns pa plats. Det enda jag saknade var julmust, men nog fick jag en svensk julkansla av alla flaggor, dofter och sanger.

Efter middagen kopte jag aven lite svenskt godis som saldes utanfor cafet, men hojdpunkten var forstas storbildskarmen inne i kyrkan som visade Kalle Anka! Tuggandes pa polly satt jag och njot av julefriden jag inte trodde jag skulle ha. Nar Kalle Anka var slut bestamde jag och manga andra for att stanna kvar pa julmassan.

Maste saga att trots att jag firade jul utan min familj sa kande jag att det var en av basta jularna nagonsin. Jag var i mitt alskade Australien, men anda kunde jag fa njuta av de svenska traditionerna!

God Jul allihopa!


<3

Here I am this is me
There's no where else on Earth I'd rather be
It's a new world it's a new start
It's alive with the beating of young hearts
It's a new day it 's a new plan

Here I am.

Australia my love, I'm back!

Dag 101

Vart pa resande fot i 101 dagar. Och har 1 dag kvar till Australien.
Forsoker fa i mig lite julkansla igen med hjalp av youtube.

Tillbaka pa Kuta

Tre dagar kvar till Australien. Tre dagar kvar i Indonesien. Har en hel del arenden att genomfora som att skicka mina sista asien-vykort, skriva ut flygbiljetter osv sa lite sysselsatt ar jag tills vidare anda. Har ganska taskigt vader ocksa sa far hoppas att det vander sig sa fort som mojligt for annars kommer dessa dagar bli extra langa! Ser morkt ut med dykningen ocksa. Hittar inget divecenter som kor manta ray-dyk i veckan forutom ett stalle gor ett dyk pa torsdag morgon och med tanke pa att jag aker pa kvallen sa hade det latt kunnat ga. Fast grejen ar att man maste vanta 18-24 timmar med att flyga efter ett dyk sa det ar kort, savida jag inte betalar dubbla priset for att lata dom arrangera ett dyk bara for mig. Det kanns inte vart da det sjalvklart inte ar garanti pa mantas.
Antar att jag blir tvungen att aka tillbaka till Bali for den dykningen. Hemskt eller hur? Jag MASTE tillbaka till Bali;)

Gilis Island

Akte med ett harligt gang till Gilis igar som ligger ett fatal timmar ifran Bali. Att en i ganget kande till on valdigt val var mycket positivt da han hittade basta hotellet for oss allihopa for ett lojlit underbart pris. Att ha tva privata lounger med bubbelpool och 20 sek fran stranden ar helt okej for mindre an 140 kr natten per person.

Nagot som gor Gilis sa avslappnat ar att det inte finns ett enda motordrivet fordon. Istallet for tuk tuk och mopeder sa ar det hast med vagn och cykel som galler.

Aker tillbaka till Bali imorgon eller i overmorgon men om nagra timmar ar det dags for dykning igen! Blev valdigt spontant med val av dykplats sa har ingen aning om vad vi kommer se idag.

Samtidigt narmar sig Australien mycket fort, och pa torsdag kvall ar det dags att ga pa planet. Jag blir mer och mer nervos for varje dag som gar. Med over 2 ars langtan och planering sa ar det samtidigt sa mycket forvantan och nar det val narmar sig sa kanns det nastan skrammande!

Ne, nu blir det lite hang pa strand innan det ar dags for dyk nummer 14!


Snart dags for en ny bildbomb antar jag?


Bali

Pa denna fantastiska o ska jag sla ihjal mina 12 sista dagar i Asien, och att det blev just Bali ar jag valdigt glad for med tanke pa hur fruktansvart vackert det ar. Jag kanner en sadan frid och gladje i kroppen! Kanner inte ens nagot behov efter julen nar jag ar har, nagot som jag trodde var omojligt!
Kom fram igar och forst nagra minuter innan jag landade sa bestamde jag mig for att starta i Ubud som ligger bland bergen i mitten pa on. Himla mysig stad och for den som har llast eller sett "Eat, Pray, Love", det var just hit till Ubud som forfattaren Elizabeth Gilbert akte till och traffade medicinkvinnan Wyan. Sjalv bor jag bara 3 minuter ifran Wyans halsoapotek och med tanke pa hur kul det hade varit att traffa henne da jag totalt alskar boken sa ar det synd att apoteket ar stangt.
Nagon gang under dagen imorgon sa ror jag mig soderut till Kuta for att mota upp en trevlig brittisk brud som jag traffade i Thailand. Dar blir det bara stek pa stranden for att ha en nagorlunda branna till Australien. Trots allt ar det bara 12 dagar kvar tills min "semester" ar slut, och jag ser fram emot att borja jobba!
Min sista plan gallande Bali ar att aka till Gili Island som ska ha fruktansvart bra och fin dykning!

Jag lever

Sjukt intensiva dagar i Kuala Lumpur och Singapore och imorgon aker jag till ett tredje land i veckan och det blir min sista destination har i asien: Indonesien! 2 veckor kommer jag spendera pa harliga Bali och bara koppla av fran bokningar av nattbussar, hostelletande mm.
Ett helhjartat inlagg om Malaysia och Singapore kravs for mycket energi an vad jag har kvar sa vi kor en lista istallet.
Kuala Lumpur
Elaka taxiforare
Ny karlek: Mackor med peanut butter och sylt
Petronas Towers (duh...)
Hajakvarie over bardisk
Bio: Breakin Dawn: BRA!
McDonalds...nastan varje dag
Det blev aven marrokanskt, indiskt och street food
Papegojor overallt
Singapore
Mera mackor med penaut butter och sylt
Zoo och nattsafari, dvs ga pa zoo nar det ar morkt
Uttrar var favoriten, trots elefanter och vita tigrar
Marina Bay
Singapore Sling
Titanic-utstallning i ett museum som sag ut som en lotus
H&M, say no more

Bildbomb Maya Bay ("The Beach")









1 dec

Hemma blir jag kallad for julterroristen, med en stor del sanning. Julen ar min favorithogtid pa aret och som ni forstar sa ar det inte helt latt att fa julkansla i ett muslimskt land med 30 grader. Att missa den traditionella julen ar som sagt mycket jobbigt och jag kanner att jag maste ha nagon form av julkansla nar kommer fram till Australien den 23 dec.
Darfor tackar jag youtube. Mysteriet pa Greveholm 15 min varje dag fram till julafton. Men kanner jag mig sjalv sa kommer jag sakert ha sett alla avsnitt innan jag ens kommit fram till Indonesien!
Woho julkansla, valkommen!

Sista natten i Langkawi innan huvudstaden

Ar som sagt i Langkawi nu men drar vidare mot Kuala Lumpur imorgon med nattbuss. Och tyvarr blir det ingen bildbomb fran Langkawi. Lyckades ta en bild innan kameran dog och har i Malaysia behovs adapter sa jag kan inte ladda nagot da narmsta affar som saljer adapter ligger 30 min bort.
Sorry. Men det blir en bild iaf!

RSS 2.0