Sista dagen i Melbourne!

Ryggsäcken är nästan helt färdigpackad och boardingpassen är utskrivna, imorgo bitti drar vi till Alice Springs!
En sak till vi vill göra innan vi sticker härfrån är att åka upp i Eureka som är sydklotets högsta byggnad. Dessutom har jag mitt favoritvin (mousserande rött från vingården bakom hostlet i Barossa) som måste korkas upp idag och till det tänker vi titta på en av mina favoritfilmer: Priscilla- Queen of the desert. Lägger upp en 15 sek youtube klipp med en liten sång från filmen. En sång som jag kommer sjunga hela vägen till Alice Springs! Rätt galet att flyget tar tre timmar då det inte ser så långt ut från Melbourne på kartan. Fast det är ju det luriga med Australien, man fattar aldrig hur enormt stort det faktiskt är!

Lämnar storstaden för öknen

Melbourne må vara en najs stad, men det är regnigt och kallt i dessa vintertider och det är dags att dra sig vidare. Nu på söndag morgon lyfter det ett plan till Alice Springs som ligger i mitten av Australien och inte många timmar därifrån ligger Uluru (Red Rock). Kommer dock spendera ett fåtal iskalla dagar i Alice. Melbourne kanske är kallt med 6 grader om kvällarna, men i Alice blir det för tusan minusgrader! Jo tjena... Poolbad blir det kanske inte på hostelet där och mina $5 vantar får hänga med.

Men inte kommer det bli deppigt över det för på torsdagen därpå stiger vi på tåget The Ghan som sträcker sig tvärs över Australien mellan Darwin och Adelaide. Då vi redan kommer vara halvvägs så blir det "bara" 24 timmars tågresa till varma tropiska Darwin. Där kommer det spenderas ca en vecka innan flyget mot Cairns lyfter.

Det är planerna so far och vi är riktigt taggade!

Överlevde jordbävningen!

Hmm, kanske en liten väl dramatisk rubrik men det är ju trots allt sant.
Igår kväll vid 9 tiden satt jag och Niklas i ett bås på pannaksstället Pancake Parlour. Inte många minuter efter kände vi hur det började skaka tydligt. Det höll på i en halv minut men vi trodde att det var snubben i båset bredvid som orsakade skakningen med stressryck i något ben.

Vi fattade inte grejen men när vi kollade på våra glas med vatten kom det fram ett dåligt skämt om Jurassic Park, men inte hade vi en minsta tanke på att det var jordbävning. Inte skulle en sådan inträffa här i Melbourne?
Väl tillbaka på hostelet läste jag om jordbävningen och att det var en skala på 5.3.

Då var det avbockat på listan över upplevelser.
Bara för det är jag tvungen på att lägga in det här videoklippet som fick Niklas att skratta till tårar;)

12 juni

Och så har det plötsligt slagit om till 9 månaders resande!

Inte varje år min födelsedag inträffar under vintern (!?)

2 juni.
Det datumet förknippar jag med födelsedagsfirande i slottskogen tillsammans med en bag in box, potatissallad, kubb och en massa goa vänner. En hederlig sommardag.
I år ersattes det med en regnig vinterdag och en fantastisk kängurufilé, och så klart fortfarande sällskap av en massa goa vänner.
Jag är en väldigt nöjd 23 åring!

RSS 2.0