Storstaden har ersatt vindisktriktet

I tisdags lämnade vi Barossa Valley och South Australia med tillräckligt många dagar för att söka ett andra visum. 7 timmars bilkörning senare i total mörker och med kängurus vid vägkanten så korsade vi gränsen mellan delstaterna och kom fram till Victoria där vi stannade till i Warrnambool för att hämta krafter och vi somnade till den svenska filmen Tre Solar som lustigt nog visades på tvn.

Morgonen efter var det dags igen att sätta sig i bilen och som en lycklig start på morgonen så stannade vi till vid Warrnambools ostfabrik som låg på vägen till Great Ocean Road, så om ni mot alla odds får tag på Vintage Cheddar från Warrnambool, då är ni bokstavligt talat lyckostar!

Vi kom fram till Great Ocean Road inte långt efter besöket och med tanke på att vi inte hade sett havet på 3 månader så var det en fantastiskt vacker syn! Självklart passade vi på att stanna till vid ”London Bridge” och ”De 12 apostlarna”. Efter apostlarna hade vi 5 timmar kvar till Melbourne men då vi såg en stor flock kakaduor bredvid vägen så var vi tvungna att stanna en till stund;)

Efter 4 timmar med havet bredvid oss så hamnade vi till slut på en motorväg och körde den sista timmen med ivrighet i kroppen. Den stadsbrud som jag är måste erkänna att från motorvägen se Melbourne lysa upp natthimlen var en större känsla än att åka längs Great Ocean Road.

Antar att vi inte kommer se kängurus, koalas och vilda kaninungar på ett bra tag, men det känns underbart att sätta lite rot ett par månader i en underbar stad som Melbourne.

 

Är riktigt nöjd just nu!

 

 


Snart...Snart

Efter nu 3 månader i Barossa valley så förbereder vi att lämna druvplockningen bakom oss för att istället få lite storstadkänsla i Melbourne.

Trots att Tanunda är ett ganska händelselöst område så har vi haft många roliga dagar. Nu i veckan fick vi till exempel plocka exklusiva druvor från 120 år gamla rankor för att sen prova ett vin som var värt tusenlappen. Trots det priset vill vi ju köpa vinet som innehåller druvorna som har plockats av oss. Men det vinet är redo först i juni 2014 så nog finns det tid för att spara!

Det känns lite underligt att lämna ett ställe vi bott på ett bra tag men vi är mer än redo med att fortsätta med resan. Trots allt är det ju höst och alla vinrankor håller på att tappa sina löv och det finns snart inget kvar att plocka alls.

 


Utflykt till Titanic

Trots att Adelaide inte är någon särskild stad för mig så var det väldigt skönt att komma iväg utanför Barossa Valley för en dag. En stor bokutförsäljning hade börjat så nog kan ni förstå att jag var i himmelriket.

När vi ändå var i stan så passade vi på att titta på Titanic i 3D.

Med tanke på hur fascinerad jag är av Titanic så var det en kul möjlighet att få se filmen på bio exakt 100 år efter det krockade med isberget.

Kunde inte heller låta bli att vara tacksam under hela filmen för att jag hade chansen att få se den stora utställningen av Titanic som var i Singapore. Det är fortfarande helt otroligt att så många saker har hållt sig hela under den långa tiden under vatten. Porslin, passagerares tillhörigheter och tom en burk med olivkärnor!

 

Historien om Titanic kommer då aldrig trötta ut mig!

 


Druvor druvor överallt

Vi är kvar i Tanunda i någon vecka till för att plocka det absolut sista druvorna på olika vingårdar. Planerna framöver är att ta bilen mot Melbourne och samtidigt göra Great Ocean Road på vägen. Väl i Melbourne ska det sökas jobb som inte har med druvor, bin och 40grader värme att göra. Jag ser fram emot att skaffa ett riktigt jobb nu efter alla dessa månader. Tanunda har en mysig charm men vi hungrar på allvar efter att få se en storstad igen.

RSS 2.0