Bildbomb Kangaroo Island

Här finns det minsann inga älgskyltar
Echidna(australisk igelkott), eller enchiladas som jag kallade den
En av många 100 wallabies
Det var även många koalas!
Vanlig morgon på Kangaroo Island
Vandra på stranden bland vilda sjölejon!
Remarkable Rocks
New Zealand fur seal, med den bittre mexikanen Pablo i mitten!
Little Sahara

Kangaroo Island håller sina löften

Klippor, vita sandstränder, en skog av svarta nakna träd efter branden 2007 och mitt i allt en öken vid namn Little Sahara. Kangaroo Island är en minsann en speciell ö med mycket variation. Eftersom det inte finns någon lokaltrafik överhuvudtaget så bokade vi en två dagars tur på Australiens tredje största ö. Trots att det varit två mycket intensiva dagar så har det varit oerhört värt med tanke på att Kangaroo Island verkligen har passat in i min bild av Australien som jag längtat efter att få uppleva.

 

Alla detaljer om vad vi fick uppleva skulle göra det här inlägget hur långt som helst så jag försöker göra en liten kortare version;)

 

Okej, på två dagar fick vi:

-          Ta en hel del profilbilder vid kända Remarkable Rocks

-          Prova en ton med en didgeridoo

-          Åkt nerför Little Saharas brant med en sandboard

-          Nästan kört på en känguru

-          ….sen grillat känguru

 

När det kommer till djurlivet så finns det ingen risk att bli besviken! En sälkoloni, possums,  iguanas och den lustiga australiska igelkotten hamnade på många bilder. När det kommer till kängurus och wallabies var det så många att jag gav upp räkningen. Men jag är övertygad om att jag nu på 2 dagar sett fler kängurus än vad jag sett älgar under hela mitt liv. Dessutom är det inte varje dag man går upp på morgonen för att göra en ”koala walk” eller vandra omkring på stranden mitt bland vilda sjölejon.

 

Så, ja det var värt 380 dollar!


Vad har hänt det senaste?

- Niklas kom fram till Sydney den 8
- Käkat buffe i roterande Sydney Tower
- Sett "Girl with the dragon tattoo"
- Varit på Harry Potter uställning. Kul att se all möjlig rekvisita men sög att det inte var fototillåtelse.
- Åkt till Adelaide
- Bokat 2 dagars tur till Kangaroo Island.
Nej jag har fortfarande ingen hemlängtan;)

AUSsome nyår!

Att spendera en nyårsafton i denna fantastiska stad var minsann ingen besvikelse. Med en av 150 biljetter i min ägo var jag som sagt på takterassen mitt hostel hade. Drinkbiljetter, plockmat och en underbar utsikt. Vid tolvslaget kom det väntade fyrverkeriet som Sydney är så känt för och med tanke på länge jag drömt om just det ögonblicket så ska jag erkänna att det fälldes en eller två tårar. Australien är mitt tillfälliga hem. Jag började mitt äventyr i september och detta år fortsätter det.

Inga planer är helt spikade på vart det bär av nästa gång men jag är mest sugen på att dra till Adelaide i södra Australien för att försöka få jobb på vingård. Jag gillar Sydney skarpt men är för nyfiken för att stanna just här och jobba.

När det bär av vet jag inte säkert. Jag måste fixa ett bankkonto och ett såkallat TFN innan jag kan börja jobba. Det kan ta upp till 4 veckor att få och dessutom behöver jag en adress. Jag vill inte stanna 4 veckor till i Sydney och har ingen lust att vänta 4 veckor i Adelaide innan jag kan jobba. Ett alternativ är att använda ett hostels adress i Adelaide, åka nån annanstans och chilla, för att sen till slut åka till Adelaide, få mitt TFN och börja jobba!

Nåväl, just nu är det chill i sängen som gäller. Jag har nämligen lyckats få feber och svullen hals.


RSS 2.0