Bula!

Bula(halloj)!!
Att få spendera en vecka i Fiji är inte något jag kan ångra precis.
Under hela veckan pratade jag och Niklas om att, om en film skulle handla om en paradisövistelse, så är det till Fiji man åker!

Bortsett från en natt i Nadi så spenderade vi våra dagar på 3 olika paradisöar som tillhörde gruppen Yasawas. Det blev två nätter på Manta Ray Island, två nätter på Nacula Island och en natt på Waya Island. Öarna likande varandra på många sätt. Vita stränder, kristallklart vatten, nyplockade kokosnötter, sandtäckta golv i restaurangen samt oerhört stora insekter och spindlar.

Det bästa med alla öarna var såklart att man kunde hyra snorkelutrustning för 20 kr om dagen för att sen gå ner i vattnet, simma ut ett fåtal meter och vips! Där dök revet upp.

Men varje ö gav oss sin specialitet. Vid Manta Ray Island fick jag äntligen simma med inte bara en, utan 3 fantastiskt vackra manta rays. Nacula Island ska vara en av dom vackraste öarna och det var i närheten där dom spelade in filmen Blue Lagoon 1980. Vi fick tom besöka magnifika grottor där en scen från filmen faktiskt är inspelad i.
Det var också vid Nacula Island jag passade på att göra mitt Fiji-dyk.

Waya Island var vår sista destination och hade det ett av dom fräckaste rev vi hade sett. Då vi hade snorklat varje dag så bestämde vi oss för första gången att inte ta med kameran. Vad för nytt skulle vi se egentligen?

Något helt nytt. Nrä vi kände oss färdiga och började simma tillbaka så möts vi av en lång linje som simmar framför oss. En linje av svarta 30 cm stora bläckfiskar. Nog ångrade vi oss att vi inte tog med kameran.
Men massa bilder har ju tagits och det kommer laddas upp som ett separat inlägg!
Fiji var FANTASTISKT!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0