Goodbye Vietnam

Igar lovades vi en tyfon som var pavag rakt mot Hanoi, men det kan lika ha varit en regnig hostdag i Goteborg (aterigen, den som skickar regnvader, du ar ett kotthuvud!)

Alltsa har det inte blivit mycket att gora idag (forutom att klaga pa regnet). Jag gick till posten for att skicka hem nagra prylar sa mamma, ha ogonen oppna om 3-6 manader:)

Imorgon bitti har vi ett flyg var nasta destination Luang Prabang i Laos och annu en ny stampel vantas i passet. Aven om vi gillar Hanoi sa ar vi fruktansvart trotta pa allt kaos har borta, sarskilt i kombination med regnet och att det gor det annu laskigare att korsa gatorna dar de ponchokladda mopedforarna skiter i om de kor pa nagon.
Det hade ju varit valdigt typiskt att bli pakord av en trimmad moped sista kvallen.

Vi kom ocksa fram till att vi har klagat pa varje stalle vi akt ifran. Vi har fatt ett daligt forsta intryck, sen alskat det, sen later det som att vi hatar det:P Saklart hatar vi det inte, men jag ar sa nyfiken pa alla stallen vi ska till och det ar en underbar kansla att sitta pa ett tag eller flyg och vara pavag till nasta stalle!

Dessvarre ar det daligt vader aven i Luang Prabang men forhoppningsvis avtar det om nagra dagar.
Var ju ratt typiskt att det ar just en tyfon som orsakar regn dag ut och dag in nar en vanlig dag under regnsasongen kanske betyder sporegn en timme pa kvallen medan det ar stralande sol pa dagen.

Sa ja, lite bittra har vi varit idag allihopa. Men hey! Man maste ju aven ha sadana dagar, det gor ju att man uppskattar de bra dagarna annu mer:)

Njut av er sol (som tillhor oss just nu!) era gottegrisar!!!

Bildbomb Halong Bay
Nackdelen med utflykt. den obligatoriska jakla flaggan!Hanoi- Halong Bay

For ett par dagar sedan tog vi ett nattag till Hanoi. Vi kom fram vid 5 tiden pa morgonen och fick tag pa en taxi som rullade runt i en timme (2 km tar inte en timme!!) bara for att vi envisades med taxametern.

Vi kom fram till ett hotell och bokade utflykt till Halong Bay med detsamma. Tva timmar senare dok bussen upp och vi begav oss mot en fantastisk vacker vy.

Att ga pa den klassiska Halong Bay-baten och se hur vi aker emellan bergen var en upplevelse.

Att aka bat i Halong Bay ar inte dumt.
Att se en grotta i Halong Bay ar inte dumt.
Att paddla kajak i Halong Bay ar inte dumt.
Att bada i Halong Bay ar inte dumt.
Att se solnedgangen i Halong Bay ar defentivit inte dumt.

Vid nasta bildbomb kommer ni forsta.

Dock nar vi morgonen efter kom fram till Cat Ba Island for att trekka forvantade vi oss en valdigt lerig och hal klattring uppfor berget. Regnet hade ost ner pa morgonen och mina converse har aldrig varit smutsigare. Dessutom var hela trekkingen ett tillfalle da jag standigt hade tanken "Tur att mamma inte vet om det har..."

Nu ar vi tillbaka i Hanoi och stannar har ett par dagar.
Har aldrig sett sa mycket mopeder i hela mitt liv.


Halong Bay


Bildbomb Yangshuo nr2

Sista bilderna pa Yangshuo! Enjoy.Sista natten i Yangshuo

Att vi gillar det har stallet ar det ingen tvekan om, men resan har ju bara borjat och imorgon drar vi oss mot Vietnam. Det blir en tagresa till Nanning dar vi far overnatta och sen blir det tag till Hanoi. Forhoppningsvis gar allting bra for ironiskt nog ar turistbyraerna inte sarskitl hjalpsamma, och kan forstas ingen engelska sa vi kan i princip hamna varsomhelst. Fast vi ar ju pa ett aventyr!

Sista maltiden i Yangshuo var visserligen lite uppstressande. Vi satt pa en terass en vaning upp och pa sa satt slapp vi allt "watches? dvds? cans?". Dock fick vi ofrivillig underhallning av ett gang japaner under oss som hade dragit med sig en kareokemaskin till restaurangen (fast nar man tanker efter ar det inte sarskilt forvanande). Dessa japaner var da fullstandigt tondova, men en halvrolig grej var att en av dom sjong BWO's "sunshine in the rain", pa japanska forstas!

Maten var god men min hade da glomts bort, sa de sankte min nota med hela tre kronor. Vart!

Men men, nu har vi kopplat av i en vecka och var resebibel Lonely Planet "Southeast asia" tas nu fram pa allvar for att slitas med vardighet!


I-lands problem pa olika nivaer

Laser nyheter.

Steph; "2011 var Sveriges regnigaste sommar"
Rebecka; Och har sitter vi utan facebook.


Bildbomb Yangshuo

Smatt bittert inlagg forut, I know.
Inte tusan kan jag vara bitter nar jag befinner mig pa ett sadant haftigt stalle;)

Men den som gjorde regndansen, gor nu det motsatta!
Det ar meningen att kylan och regnet ska vara i Sverige.

Men har kommer det bilder fran Yangshuo!

P.S.
Har i Kina kan man inte ga in pa facebook,
sa jag tar garna emot mejl istallet;)Inte illa att ha den utsikten vid frukosten!
Cykeltur!
Som slutade i regn och leriga polar.


Yangshuo blev kyligt

Okej! Vem av er lasare har gjort regndansen mot oss??

Under en fantastisk cykeltur igar borjade det osregna, vilket var oerhort skont da det samtidigt skoljde bort den varma och klibbiga fuktigheten. I morse var all fuktighet borta under alla moln och vi kunde andas riktig frisk luft.

Men nu ar det bara kallt!
Vi snackar hela 20 grader!
Inte okej!


Bara for det blir det inga Yangshuo bilder i det har inlagget.
(...fast mest beror det pa att kameran inte kopplas till datorn)


Sovbuss

Att aka sovbuss 10 timmar i kina ar det softaste du kan gora!
Ar nu i Yangshou i Kina!


Bildbomb Hong Kong

Still in Hong Kong

Hittar inget it-café så bilder får skjutas upp till imorrn! Men snabb uppdatering it is.
vi har haft två helvetes nätter på hostlet pga sönder ac. Men nu fick vi byta och har varit på gött humör hela dagen.
Vi har bestämt oss för att åka till yangshuo imorgon kväll då vi känner oss nöja med Hong Kong.

Förhoppningsvis hittar jag café imorgon så jag kan bjuda på lite foton:) godnatt!

Hong Kong

Nu är jag äntligen i Hong Kong och gottar mig. Men förstående nog har vi inte utforskat så jättemycket med tanke på den långa flygturen. Det gick ändå okej och smidigt men minus var den smaklösa maten samt ett kolikbarn raden mitt emot. Jag lyckades även ta fel ryggsäck som var identisk med min. Tack och lov märkte jag det i tid när jag skulle öppna den och insåg att mina hänglås inte var på plats. Det goaste var när vi gick strosade runt förut kom en svensk tjej fram och började hänga med oss, och det visades sig vara ägaren till ryggan jag råkade sno ett par minuter;) vi har ingen aning om hur länge vi stannar här men imorgon blir det stranden och planering på vad vill hitta på. Hong Kong är naaajs!!!!

3 timmars sömn

Jag vaknade av ett illamående och jag vet fortfarande inte om det berodde på vaccinet jag drack innan jag la mig eller om det var ren äcklig resfeber. Måste erkänna att jag kände mig fruktansvärt rädd. Jag såg min lilla ryggsäck och fattade inte ett skvatt vad jag höll på med.

Men nu ca 2 timmar senare känner jag hur peppen mer och mer kommer fram. Nu är jag påväg!
Jag ska verkligen ut i världen igen.

Nu äntligen gör jag verklighet av min stora dröm:D

Har visserligen fortfarande känslan av overklighet men det kanske beror på att det känns så naturligt för mig att åka iväg. Nu ska jag borsta mina tänder för sista gången inom Sverige!

WOOP WOOP!


/Stephanie

Fixa det sista

Har haft en heldag och lyckats hinna med alla mina ärenden, inklusive den nya headern som passar temat fint och bra. Ryggsäcken är packad och den sista lådan är fylld.

Fast jag har fortfarande inte fattat.
Finding Nemo är dock en helt okej peppfilm.


Yep jag är trött som ni kanske märker på mina random stycken:p

De enda kläderna som följer med.

Vakuumpåsarna är helt fantastiska!!


Det börjar närma sig

Jag har en massa ärenden som jag verkligen måste ta hand om idag, med tanke på att mitt flyg går 9.45 imorgon.
Därför är det ett problem att inte kunna inse att jag ska åka iväg och jag skjuter upp alla dessa grejer om och om igen. För några veckor sen hade jag resfeber så jag blev galen, men nu är allting borta.
Istället känns allting som en dröm bara för att jag drömt om glömt bagage lite för ofta den senaste tiden.

Hela mitt rum är en röra trots att det är så lite grejer framme och det kommer ta mig knappt fem minuter att packa ner resten i min sista flyttlåda. Det är en lustig tanke att mitt liv kommer förvaras i lådor på obestämd tid och det enda jag kommer ha del av finns i min ryggsäck på 60 liter.

Hade förövrigt avskedfest i fredags vilket också gav mig lite humörsvängningar. Trots gästboken som skickades kring mina vänner så fattade jag inte att det var min avskedsfest och att jag skulle iväg. Dock på slutet när vi skulle säga hejdå insåg jag att det var sista kvällen tillsammans på lång tid, och då blev jag rätt känslosam.
Men jag hade en fantastisk kväll så tack allihopa! Tack för allt saltlakrits och tack till Linda för ett fantastiskt fint tal:)


Jag är nervös, riktigt nervös. Men det ska bli en fantastisk resa. Jag vet att jag kommer ha hemlängtan men jag vet att jag kommer klara av det. Ändå känns det rätt skönt att veta att jag kan åka hem precis när jag vill.

Det är dags!
Imorgon lämnar jag mitt svenska vardagsliv och jag ser starkt fram emot att se vad alla dessa länder har att erbjuda och samtidigt lära känna mig själv ännu mera:)

Glöm bara inte bort mig nu;)
Här kommer lite bilder från avskedsfesten.


/Steph

 

 


Bloggnamnet

Varför bloggnamnet SoAussome?

Snabbt sagt:

SoA= SydOstAsien
Aus= Australien

awesome= aussome

SoAussome
;-)

Funkar helt okej!

Presentation

Håhåjaja då var vi igång med att helt enkelt starta igång!

Med en klyschig start får detta första inlägg vara en liten presentation om mig själv och vad ni har att vänta med att läsa denna blogg.

Jag är en 22 årig Göteborgare vid namn Stephanie.
2008 tog jag studenten från linjen samhällsvetenskap och samma år började jag jobba på Liseberg, men hade även stora planer på att resa till Australien.

I november var mitt sug efter ett äventyr så stort att jag la upp en annons och sökte efter en resekompis att åka till Australien med. Rätt snabbt får jag svar från jämnåriga Linn från Jokkmokk, och i endast vetskap om varandras namn, ålder och vad vi ville med resan, bokade vi biljetter till Australien dagen efter Linn hade svarat på min reskompis-annons.

Vi åkte i februari och stannade till slutet av april. Det var en fantastiskt upplevelse och det enda jag ångrade var att jag inte stannade längre än knappt 3 månader. Så fort jag landade i Sverige var jag fast besluten att återvända, och inte upprepa mitt misstag att stanna en "kort" tid.

Två och ett halvt år har gått sedan dess och jag har hunnit med tre somrar till på Liseberg,
samt plugga filmproduktion på folkhögskola ett par terminer.
Nu är tiden inne att återvända till Australien!

När jag väl ändå ska tillbaka....Varför inte passa på att se sydostasien?

Sagt och gjort.
Min resa startar därför i Hong Kong nu på måndag den 12 september och genom södra Kina och sydostasien rör jag mig mot Bali, där ett flyg till Australien lyfter den 22 december.

Väl i Australien väntar jul&nyår i Sydney, jobb och resande. Hur lång tid det kommer ta? Ingen aning. Den här gången äger jag inte ens en hembiljett.

Så det är precis vad den här bloggen kommer handla om. Mina upptäckter, mina upplevelser, mina minnen som jag kommer vilja bevara, och självklart en massa bilder och eventuella filmklipp!
/Stephanie


RSS 2.0